Leuk voor thuis! 'Gouden' balk van Sanne Wevers deze week op de post

13 september 2016 om 15:07
nl
De 'gouden' balk van turnster Sanne Wevers komt deze week naar haar toe. En ook de Duitser Fabian Hambüchen kan straks oefenen aan 'zijn' rekstok. Inderdaad: die rekstok waar Epke Zonderland vanaf viel.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Leverancier Janssen-Fritsen uit Helmond verscheepte tachtig zeecontainers vol turntoestellen naar Rio de Janeiro. Daarnaast zorgde het bedrijf voor de vloeren en basketbaltorens.
Cadeau"Sanne Wevers krijgt de balk van ons cadeau", vertelt directeur Willem Bouwman. Wevers won in Rio de tweede gouden turnmedaille voor Nederland in de geschiedenis. Dit na Epke Zonderland in Londen.
"Ook de Duitser Fabian Hambüchen krijgt zijn toestel cadeau. Maar de rest gaat de verkoop in, het merendeel is al verkocht en gaat naar Australië en Nieuw-Zeeland." De kans dat er straks in de Nederlandse sportzalen op Olympisch materiaal geturnd zal worden is dus klein.
Vier tot vijf wekenDeze week gaan de spullen op transport, met uitzondering van de basketbaltorens die nog gebruikt worden tijdens de Paralympische Spelen. "Het kan zo'n vier tot vijf weken duren", aldus Bouwman. Wevers zal dus nog even geduld moeten hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.