Tilburg staat kweek 'mediwiet' toe onder voorwaarden: 'Toffe stap van de burgemeester'

13 september 2016 om 14:07
nl
Tilburg staat de kweek van medicinale cannabis onder voorwaarden toe. Dat schrijft burgemeester Noordanus in een brief aan de in Tilburg gevestigde patiëntengroep PGMCG. "Ik ben helemaal ontdaan, wat een fijne, toffe stap van de burgemeester."
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Kwekers van medicinale wiet werden na een inval niet juridisch vervolgd, maar hun spullen werden wel afgepakt. Dat gebeurde onder meer bij de secretaris van PGMCG, Serge de Bruijn uit Helmond. Dat is nu in Tilburg verleden tijd.
"Een enorme doorbraak en een hele fijne, toffe van stap van de burgemeester", jubelt PGMCG-voorzitter Marian Hutten. "Noordanus heeft hiermee zijn humane kant laten zien. Je kunt inderdaad wel zeggen dat ik helemaal ontdaan en verrast ben."
VoorwaardenDe burgemeester, die toch een reputatie heeft op het gebied van drugsbestrijding, kwam tot dit besluit omdat hiermee 'een erkend en begrensd medisch probleem' wordt opgelost. Wel heeft Noordanus een aantal voorwaarden gesteld. Zo mogen er maximaal vijf planten worden gekweekt, moet er een medische verklaring zijn, de teler meerderjarig zijn en zorgen voor een brandveilige woning.
Hutten hoopt verder dat andere gemeenten het voorbeeld van Tilburg volgen. "Er wordt schandalig met mensen omgegaan. Zo'n inval heeft een enorme impact op de betrokkenen. Die worden behandeld als criminelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.