Video

Eindelijk een lagere rekening! Reeshofbewoners sluiten deal over stadsverwarming

13 september 2016 om 14:20
nl
Na een lang en slepend conflict krijgen bewoners van het Tilburgse stadsdeel Reeshof deels het gelijk aan hun zijde. Zij zijn binnenkort minder geld kwijt voor hun stadsverwarming. Er is een overeenstemming bereikt met de energieleverancier Ennatuurlijk.
Profielfoto van Jan Waalen en Mathijs Pennings
Geschreven door
Jan Waalen en Mathijs Pennings

Bewoners waren een juridische procedure begonnen omdat ze vinden dat ze veel te veel moeten betalen voor het verwarmen van hun huizen. Maar de energieleverancier bestreed dat. Na bemiddeling van de gemeente Tilburg is er nu toch een overeenstemming gekomen tussen beide partijen.
Afsluiten kan ookDe bewoners hoeven over drie jaar de aansluitkosten van de stadsverwarming niet meer te betalen. Bovendien krijgen ze extra korting als ze voortaan hun elektriciteit kopen bij Greenchoice. Die twee maatregelen samen leveren een huishouden tweehonderd euro per jaar op.
Bewoners van de Reeshof kunnen zich, als ze dat willen, ook laten afsluiten van stadsverwarming en zelf hun energie gaan regelen. Dat was tot nu toe niet mogelijk. De afsluitkosten en de nieuwe verwarmingsketel zijn dan wel voor rekening van de bewoner. Met deze deals zijn claims over te hoge energierekeningen uit het verleden van tafel.
70 procent moet instemmenDe hele deal gaat alleen door als 70 procent van de aangesloten Reeshofbewoners ermee instemt. Als de bewoners van de Reeshof dat doen, krijgen inwoners van Breda en mogelijk Eindhoven die op stadsverwarming zijn aangesloten volgend jaar een vergelijkbare deal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.