Camera’s in Veghels centrum blijven langer hangen

13 september 2016 om 15:13
nl
Het tijdelijke cameratoezicht en het samenscholingsverbod in het centrum van Veghel zijn verlengd tot 31 december. Dit is besloten na overleg met de omwonenden.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Het samenscholingsverbod geldt voor de Molenwieken, Vlas en Graan en het Stadhuisplein. Samen met de camera's is het bedoeld om overlast van jongeren in het centrum tegen te gaan.
LEES OOK: Jongeren zorgen weer voor overlast in centrum Veghel: twee aanhoudingen
Aanpak van langere adem"Deze maatregelen zijn een middel, geen doel", vertelt wethouder Riny van Rinsum. "Het is van belang dat wij de oorzaak van de problemen aanpakken. Daarom zijn de jongeren om wie het gaat, nadrukkelijk in beeld bij het Veiligheidshuis. En zijn partijen als de kinderbescherming, jeugdzorg en de reclassering met hen aan de slag. Zodat jongeren bijvoorbeeld weer naar school of aan het werk gaan. Een aanpak van langere adem. Maar wel een aanpak die werkt. Dat is eerder gebleken bij overlast gevende jongeren in De Bunders."
LEES OOK: Bewoners ten einde raad over intimidatie door jongeren in Veghel: 'Steeds angstaanjagender'
Positief effectIn juni werden de camera's opgehangen. Na drie maanden zou evaluatie plaatsvinden, waaruit bleek dat een verlenging gewenst is. Volgens de gemeente hebben ze een positief effect en zijn er minder meldingen. Als er wel meldingen zijn kan er effectiever worden opgetreden.
"Voor de langere termijn werken wij aan structurele oplossingen van de problemen. De camera's en het samenscholingsverbod zijn een tijdelijk middel. De bedoeling is dat deze tot het einde van dit jaar worden ingezet", aldus van Rinsum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.