Reizigers positief over pinnen in de bus: transacties nemen toe

13 september 2016 om 15:55
nl
In de Arriva-stadsbussen in Tilburg en Den Bosch kan sinds 5 juli worden gepind. Volgens Arriva zijn de eerste ervaringen positief en neemt het aantal pintransacties toe.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De proef werd versneld doorgevoerd wegens overvallen op bussen in Tilburg-Noord. Sinds 1 augustus kan er ook in de stadsbussen in Breda worden gepind. In totaal kun je in 180 bussen in Brabant nu pinnen.
Eerste ervaringen zijn positiefVolgens Arriva zijn de eerste ervaringen positief en neemt het aantal pintransacties toe. Reizigers zijn tevreden en geven aan dat ze het prettig vinden dat ze voortaan kunnen pinnen. Ook de chauffeurs geven aan het makkelijk te vinden.
LEES OOK: Arriva start proef met pinnen in de bus in Tilburg en Den Bosch
Arriva wil per 1 oktober geen contant geld meer te accepteren in de stadsbussen in Tilburg. Naast de pinproef is er een heel pakket aan maatregelen in voorbereiding om de hoeveelheid contant geld op de bussen snel verder te verminderen.
Papieren kaartjeReizigers kunnen een papieren kaartje kopen, wat afgerekend kan worden met pin. Het tarief blijft hetzelfde en de pinbon is het vervoersbewijs.
Het doel is om uiterlijk 1 januari 2018 in alle bussen geen contant geld meer te accepteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.