Pieten Sinterklaas Move van Party Piet Pablo al 25 miljoen keer bekeken

27 november 2017 om 10:49
nl
Het is een getal dat er niet om liegt: de Pieten Sinterklaas Move van Party Piet Pablo, een YouTubefilmpje uit 2013, is inmiddels ruim 25 miljoen keer bekeken. In de video rapt, zingt en danst de 26-jarige Okke Verberk uit Oploo. Hij wordt gefilmd in een hot tub, in een Amerikaanse slee en al streetdancend.
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

Producent Alex Mensen van Onder Andere Producties weet wel waar het succes aan te danken is: "De clipjes zijn vernieuwend. Traditionele liedjes zijn traag, terwijl kinderen houden van hupsen en springen."
[youtube:https://youtu.be/LFSsoCWi06E]

Het productiebedrijf vindt zijn eigen (lichtbruine) pieten hipper. "Party Piet Pablo heeft een baseballcap op, en doet challenges: hoeveel pepernoten kan ik tegelijkertijd in mijn mond stoppen?" Vijf jaar geleden is het begonnen als een parodie, inmiddels is het een bedrijf met vlogs, show, clips en een serie. Verberk is directeur.

Op het randje
Voor de jonge doelgroep is Pablo een 'grote jongen' die stoere dingen doet. "Liefst dingen die een beetje op het randje zijn. We werken totaal anders dan het Sinterklaasjournaal, waar over elk grapje tien keer vergaderd moet worden."

Het filmpje stamt uit 2013. "De kleintjes luisteren net zo makkelijk naar een liedje van vorig jaar of eerder. En niet per se alleen in deze tijd. Van de zomer stond ik op een camping en hoorde ik een liedje van ons. En helaas voor de ouders kijken ze het fimpje vaak achter elkaar op hun tablet."

Jonge fans
Naast de clips, series en vlogs over Party Piet Pablo (totaal 110 miljoen views) zijn er ook nog optredens. Okke Verberk heeft 't er maar druk mee. "We draaien ruim dertig shows in twee-en-halve week. Op 4 december is de laatste."

Na afloop van de optredens is er altijd een meet& greet met de jonge fans. "Dan hoor ik dat ik hun grootste held ben. Sommigen hebben zelfs een poster van mij in hun kamer hangen." Zijn bedrijf is - met het sinterklaasjournaal - marktleider op het gebied van de goedheiligman.

Aart Staartjes
Zelf heeft hij mooie herinneringen aan de Club van Sinterklaas. "En vroeger, vroegâh, keek ik zelf op tv naar de intocht met Aart Staartjes als presentator. De kinderen van nu kijken vooral op internet. Grappig idee dat zij over twintig jaar herinneringen zullen ophalen aan ons optreden op YouTube."

Nog even en dan mag Mensen het uithijgen. Hij viert na 5 december met zijn familie Sinterklaas. "Gewoon traditioneel lootjes trekken. Ouderwets gezellig!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.