PSV verliest van Atlético Madrid door scheidsrechter en gemiste penalty

14 september 2016 om 00:43 • Aangepast 21 november 2020 om 07:41
PSV heeft de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen verloren van Atlético Madrid. In Eindhoven werd het 0-1. Dat kan PSV zichzelf kwalijk nemen, want de ploeg miste wéér een penalty. Maar scheidsrechter Atkinson werkte ook niet echt mee.
Profielfoto van Twan Spierts
Twan Spierts

Het zat PSV niet echt mee dinsdagavond. Een snel doelpunt van Luuk de Jong werd onterecht afgekeurd vanwege duwen. Ook claimde Luciano Narsingh vroeg in de wedstrijd tevergeefs een penalty.
Aan de andere kant was Atlético een paar minuten voor rust wel trefzeker: 0-1. Ook daar zat een luchtje aan, want Davy Pröpper lag op dat moment op de grond met een flinke hoofdwond.
Onterechte penaltyOp slag voor rust kreeg PSV nog een onterechte penalty, nadat Luciano Narsingh over z'n eigen voeten struikelde. Maar PSV en penalty's blijft een slechte combinatie. Andrés Guardado schoot matig in, keeper Oblak kon redden.

ZIE OOK: Cocu baalt van nederlaag en gemiste penalty: 'Eigenlijk had Pröpper 'm moeten nemen'
Nóg een penalty?Na rust bleef scheidsrechter Atkinson stuntelen. Hij zag een elleboogstoot van Godin over het hoofd. En een kwartier voor tijd had PSV nóg een penalty moeten krijgen vanwege een duidelijke handsbal van diezelfde Godin, maar deze keer werkte de scheidsrechter niet mee. Tot frustratie van Luuk de Jong. “Ik denk dat iedereen in het stadion een penalty zag. Behalve die mannen die het moesten zien.”
Invaller Gastón Pereiro was in de slotfase nog dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar hij kopte in de handen van Oblak.
LiveblogOmroep Brabant deed verslag van de wedstrijd via een liveblog. Die kun je ook terugkijken in een groot scherm.