Man uit Sterksel krijgt taakstraf van 180 uur voor ontucht met zijn dochter (12) - Omroep Brabant

Man uit Sterksel krijgt taakstraf van 180 uur voor ontucht met zijn dochter (12)

13 september 2016 om 17:27
nl
Een 49-jarige man is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het plegen van ontucht met zijn dochter. De inwoner van Sterksel kreeg een gevangenisstraf van drie dagen, een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 180 uur.
Profielfoto van Renée Müller
Geschreven door
Renée Müller

De man pleegde tussen januari en maart meermalen ontucht met zijn dochter, die toen twaalf jaar oud was. Volgens de officier van justitie was er ook sprake van verkrachting, maar de rechtbank vond dat daar te weinig bewijs voor was. De dochter legde een verklaring af, maar die bleek te vaag.
BegeleidingBij het bepalen van de straf nam de rechtbank mee dat de man zijn dochter veel leed had toegebracht. Volgens de rechtbank heeft hij alleen oog gehad voor zijn eigen behoeften en gaf hij niets om de gevoelens van zijn dochter. Ook weegt mee dat de man zich inmiddels onder begeleiding heeft gesteld voor zijn problematiek.
De rechtbank koppelt een paar bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke gevangenisstraf. Zo moet de man zich houden aan aanwijzingen van de reclassering, moet hij zich laten behandelen en mag hij geen contact opnemen met zijn dochter.
Daarnaast moet hij een schadevergoeding van bijna 1600 euro aan zijn dochter betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.