NHTV stopt al met samenwerking Diederik Stapel wegens 'onvoldoende vertrouwen'

13 september 2016 om 17:43
nl
Een week na zijn aanstelling als consultant heeft de NHTV de samenwerking met Diederik Stapel al weer beëindigd. Dit gebeurde op verzoek van de medezeggenschapsraad van de NHTV.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Vorige week werd bekend dat Stapel zou gaan helpen bij onderzoeken en studies. Dat zorgde voor rumoer onder het personeel. De medezeggenschapsraad wist het College van Bestuur er echter van te overtuigen dat er bij veel NHTV-werknemers onvoldoende vertrouwen is in de samenwerking.
Niet productief"Dan is de samenwerking niet productief, en derhalve is besloten de consultancy-overeenkomst niet verder te effectueren", meldt de NHTV in een persbericht.
Stapel zelf zei dinsdagmiddag op Radio 1 dat hij verdrietig is over het snelle ontslag. "Ik was blij met de nieuwe baan. Ik ben zelf door bestuursvoorzitter Hein van Oorschot benaderd, maar helaas." Hij wilde graag in gesprek met de medewerkers die geen vertrouwen in hem hebben, maar die hadden daar geen behoefte aan.
Voormalig universitair docent Stapel is omstreden nadat is uitgekomen dat hij jarenlang uitslagen van wetenschappelijk onderzoek vervalste.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.