Fans rapper Boef vallen buurt in Tilburg lastig

13 september 2016 om 20:42
nl
De bewoners van een appartementencomplex aan het Pieter Vreedeplein Tilburg voelen zich onveilig. Sinds rapper Boef een paar weken geleden in het complex is komen wonen, vallen zijn fans hen lastig. Via de centrale voordeur proberen ze het gebouw binnen te dringen. Maar dat lukt alleen als bewoners de fans binnenlaten.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

De opdringerige, veelal jonge fans, dringen zich op aan de bewoners. Ook staan ze bijna elke avond de naam 'Boef' te roepen onder het balkon van de rapper, boven het plein.
Brutaal gedragDe bewoners van het appartementencomplex willen anoniem blijven omdat ze bang zijn voor nog meer overlast. De bewoners vertellen dat de fans van Boef heel opdringerig kunnen zijn.
"Ze roepen ontzettend beledigende dingen als je ze weigert binnen te laten. De meesten zijn hartstikke brutaal", aldus een buurtbewoner. "Soms kun je niet eens normaal naar binnen lopen zonder te worden aangesproken. Dit kan behoorlijk intimiderend zijn, zeker voor de senioren in dit gebouw."
Loopt uit de handEen andere bewoner vertelt dat afgelopen weekend de politie zelfs is ingeschakeld, omdat een jongen van een jaar of twaalf het appartementencomplex was binnengedrongen.
"Een buurtgenoot wilde de jongen wegsturen, maar dat lukte niet. De jongen bleef brutaal doen. Toen kon de bewoner zich op een gegeven moment niet meer inhouden. Hij deelde een tik uit." Maar dat is niet het enige incident. "Het begint uit de hand te lopen. Laatst werd een mevrouw op een scootmobiel uitgescholden omdat ze een paar fans niet binnen wilde laten."
Waarschuwing voor bewonersDe bewoners van appartementencomplex aan het Pieter Vreedeplein kunnen weinig veranderen aan de situatie. Wel heeft de Vereniging van Eigenaren een tijdje geleden een pamflet bij de hoofdingang opgehangen met het dringende verzoek altijd te wachten totdat de entreedeur gesloten is en niemand mee naar binnen te laten.
Dit omdat er 'sinds er een bij de jeugd bekend persoon' is komen wonen, de bewoners veel last hebben van 'ongenode bezoekers'. Sinds Boef aan het plein in Tilburg woont, is de politie meer gaan surveilleren. Boef schijnt zelf ook geen behoefte te hebben aan fans die bij hem aanbellen, zo wordt duidelijk uit de tekst op het pamflet.
Tijdelijke rustEerder deze week was Boef al in het nieuws omdat hij een vechtpartij uitlokte met zijn rivaal rapper Para Soma uit Tilburg. Hiervoor werd hij maandagavond aangehouden.
Sinds de arrestatie van de rapper is het volgens de bewoners een stuk rustiger op het plein. De vraag is hoe het er straks aan toe gaat als Boef weer naar huis mag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.