'Verboden boomhut' in Tilburg toch gered dankzij bedrijven en gemeente

13 september 2016 om 17:27
nl
De boomhut aan de Purcelldreef in Tilburg die begin augustus door de gemeente Tilburg werd afgebroken, heeft de gemeente veel verontwaardigde reacties opgeleverd. Daarom wil burgemeester Noordanus alsnog in gesprek gaan met de boomhutbouwers om samen tot een oplossing te komen.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Een paar bedrijven hebben zelfs aangeboden om gratis een nieuwe boomhut te bouwen. De zeer geliefde boomhut werd verwijderd omdat deze te gevaarlijk zou zijn. Dit tot groot verdriet van de buurtkinderen. Zij bouwden de hut samen met hun buurman Fons van Hest (82).
Hulp van buitenafVader van twee zwaar teleurgestelde kinderen, Rob van den Brand, vertelt: “De gemeente is geschrokken van de grote hoeveelheid negatieve reacties. Ook hebben verschillende bedrijven aangeboden ons te helpen aan een nieuwe, veiligere boomhut. Het is nu even wachten op het gesprek met de burgemeester. Ik heb goede hoop dat er een nieuwe hut gaat komen.”
Tijdens een raadscommissie overlegde de gemeente Tilburg over het verwijderen van de boomhut. De reacties van de raadsleden waren niet mals. Sjef Robben van het CDA noemde het 'absurd'. Volgens hem moet iedereen blij zijn dat kinderen buiten spelen op een creatieve manier.
Hans Smolders, die het onderwerp op de agenda zette, noemde het 'geen goede publiciteit voor onze stad'. "Je moet juist blij zijn dat die kinderen eindelijk eens achter hun computer vandaan komen en met elkaar op straat gaan spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.