Cocu baalt van nederlaag en gemiste penalty: 'Eigenlijk had Pröpper 'm moeten nemen'

14 september 2016 om 11:30 • Aangepast 21 november 2020 om 07:40
nl
Eigenlijk had Andrés Guardado de gemiste penalty tegen Atlético Madrid niet moeten nemen. Maar Davy Pröpper, de nummer 1 op het penaltylijstje van PSV, stond met een bebloed shirt langs de kant.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Dat zei PSV-trainer Phillip Cocu na afloop. Pröpper was behandeld aan een hoofdwond, opgelopen net voor de tegengoal. Maar omdat er een bloedvlekje op zijn shirt zat, mocht hij van de vierde official niet terug het veld in.

ZIE OOK: PSV verliest dankzij scheids en gemiste penalty van Atlético Madrid
'Slaat helemaal nergens op'Behalve de gemiste penalty spraken de PSV'ers na afloop vooral over de fouten van de scheidsrechter. Niemand bij PSV snapte waarom de vroege goal van Luuk de Jong werd afgekeurd.
"Dat slaat helemaal nergens op", zei Cocu. “Volgens mij deed niemand wat fout", zei Luuk de Jong. "Ik had het gevoel dat het gewoon een honderd procent goal was.”
En die handsbal dan?De onterechte penalty die PSV vlak voor rust kreeg noemde Cocu een 'goedmakertje' voor die afgekeurde treffer. Maar na rust werd PSV weer een paar keer benadeeld door scheidsrechter Atkinson. Bijvoorbeeld bij de handsbal van Godin, waar de bal op de stip had gemoeten. Ook daar snapte Luuk de Jong helemaal niets van. “Ik denk dat iedereen in het stadion een penalty zag. Behalve die mannen die het moesten zien.”
Trainer Cocu wil de scheidsrechter niet de schuld geven van de nederlaag, maar toch: "Die dingen zaten vandaag niet mee."
Persoonlijk hoogtepuntVoor middenvelder Bart Ramselaar was het wel een mooie avond, want hij maakte zijn Champions League-debuut. "Ik ben heel blij dat ik speelminuten heb kunnen maken. Een persoonlijk hoogtepunt, maar jammer dat we geen resultaat hebben kunnen halen.”
Volgens Ramselaar moeten we PSV ondanks de nederlaag nog vooral niet afschrijven in de Champions League. “We spelen nog vijf wedstrijden. Alles is nog mogelijk.” Daar was Joshua Brenet het helemaal mee eens. "We hebben laten zien dat we gelijkwaardig zijn aan Atlético. We moeten het gewoon laten zien de volgende wedstrijden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.