Vader van leerlinge deelt klappen uit aan afdelingsdirecteur van school in Tilburg

14 september 2016 om 23:31
nl
Een 34-jarige vader van een leerlinge heeft klappen gegeven aan de afdelingsdirecteur van de vmbo-afdeling op het Koning Willem II College in Tilburg. Dit gebeurde dinsdag aan het eind van de middag. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, laat rector Niels Brans woensdagmorgen weten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Enkele leerlingen en collega’s van de man waren getuige van de mishandeling. De afdelingsdirecteur kwam net terug van een introductiekamp. “Het kind van de vader was aangesproken op grof taalgebruik en daar bleef het ook bij. Rond halfvijf stond haar vader voor de deur. Hij wilde de afdelingsdirecteur spreken”, aldus Brans.
'Onacceptabel'Tot een gesprek kwam het niet. “De man sloeg onze collega twee keer. Wij hebben toen meteen de politie ingeschakeld. Dit is onacceptabel.”
De vader is op de parkeerplaats van de school aangehouden. De school heeft meteen aangifte gedaan en de man heeft een locatieverbod voor een jaar gekregen. Zijn kind is voorlopig ook niet welkom.
“De leerlinge zat net een week op onze school. We hebben contact met haar moeder gehad. Eerst nemen we de tijd om rustig te bekijken hoe het verder moet”, vertelt Brans.
Weer aan het werkMet de afdelingsdirecteur gaat het naar omstandigheden goed. Hij houdt geen blijvende verwondingen over aan de mishandeling en is woensdag weer op school aanwezig. Voor leerlingen die het voorval hebben gezien, staat een vertrouwenspersoon klaar als ze daar behoefte aan hebben.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.