Weer een weerrecord: warmste 14 september ooit - Omroep Brabant

Weer een weerrecord: warmste 14 september ooit

14 september 2016 om 14:26
nl
Weer een nieuwe dag, weer een nieuw weerrecord. Nooit eerder werd het in ons land op 14 september warmer dan op deze woensdag. De vorige piek dateerde van 1964: 31,3 in Volkel. En laat nu onder meer in hetzelfde dorp dit record al zijn verbeterd. En het wordt nog warmer. In de nacht van dinsdag op woensdag was al het record voor warmste septembernacht verbroken.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Net als dinsdag is het woensdag stralend zonnig en is de temperatuur razendsnel opgelopen. De zon schijnt onafgebroken boven het Brabantse land. Het wordt uiteindelijk op de meeste plaatsen dertig tot 33 graden.
ZIE OOK: Welke buitenzwembaden zijn vandaag nog open? Bekijk onze kaarthttp://www.omroepbrabant.nl/?news/254671892/Welke%2Bbuitenzwembaden%2Bzijn%2Bvandaag%2Bnog%2Bopen%2BBekijk%2Bonze%2Bkaart.aspxWarmste septembernachtDe nacht van dinsdag op woensdag gaat de boeken in als warmste septembernacht ooit gemeten in Nederland. In Vlissingen bleef het kwik steken op 21,6 graden en daarmee sneuvelde het oude nachtelijke warmterecord voor deze maand. Dat werd in 1949 gevestigd, toen het in Maastricht 20,9 graden bleef.
WarmterecordHet warmterecord voor september werd dinsdag al in Brabant verbroken. Bij de meetpunten in Gilze-Rijen en Eindhoven was het rond kwart voor vier meer dan 33 graden celsius. Daarmee was het een stuk warmer dan wat op voorheen de warmste septemberdag ooit was (5 september 2013: 32,6 graden).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.