Voorbereiding herdenking Market Garden is woensdag begonnen in Eindhoven

14 september 2016 om 13:15
nl
De bevrijding van Brabant begon op 17 september 1944 met operatie Market Garden. Zaterdag vindt de herdenking van het offensief plaats, woensdag werd al druk geoefend. Honderden parachutisten stegen 's morgens op vanaf Vliegbasis Eindhoven om boven de Ginkelse Heide in Ede naar beneden te springen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Zaterdag worden er tijdens de herdenking in totaal 750 parachutisten uit acht verschillende landen boven dat Gelderse gebied gedropt. Tijdens Market Garden ruim zeventig jaar geleden kwamen veel geallieerde militairen om het leven. 18.000 soldaten werden gedood, gevangen of raakten gewond.
VoorbereidingDe afgelopen dagen zijn er al meerdere militaire transportvliegtuigen uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Polen en de Verenigde Staten geland in Eindhoven. Ze worden ingezet om de parachutisten te transporteren.
Personeel van de vliegbasis levert ondersteuning door de vliegtuigen te voorzien van brandstof, het stallen van de vliegtuigen en de afhandeling van de parachutisten.
Herdenking woensdagWaalre staat woensdag in het teken van de eigen oorlogsherdenking van Brabant. Omroep Brabant zendt de herdenkingsdienst woensdag live uit.
Die uitzending begint om 18.52 uur met daarin een registratie van de herdenkingsdienst en kransenlegging, maar ook met reportages met nabestaanden en veteranen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.