Video

Filmpje! Olifant Carla krijgt een koude douche op deze tropische dag

14 september 2016 om 19:40 • Aangepast 21 november 2020 om 07:40
nl
Olifant Carla is wel wat gewend als het om tropische temperaturen gaat. Maar hoe heerlijk vindt ze het toch om woensdagmiddag in de zengende hitte lekker natgespoten te worden met koud water. De olifant van Circus Renz Berlin geniet er met volle teugen van op het grasveld aan de Kristallaan in Zevenbergen. Het circus heeft daar voor de komende week zijn tent opgeslagen. "wij zijn een grote familie. We zorgen goed voor elkaar, dus ook voor onze dieren", zegt Bernhard Renz junior.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

"We maken wel vaker warme tijden mee, maar deze 34 graden is wel heel bijzonder voor de tijd van het jaar", aldus Bernhard, de zoon van de circusdirecteur.
'Echt lekker'Met het sprankelende water uit een tuinslang geeft hij de grijze reus even het gevoel dat ze in een tropische regenbui terecht is gekomen. Oren, rug, poten en mond. Niets wordt overgeslagen. Carla trompettert er vrolijk op los. "Kijk, ze vindt het echt lekker", roept Bernhard met twinkelende ogen.
Ook de kamelen worden woensdag vertroeteld. Ze vulden - althans zo zou menig stripverhaal het vertolken - hun bulten flink bij met koud water uit een grote kuip. "Maar ze kunnen wel tegen een stootje hoor. Het zijn tenslotte woestijndieren."

Wachten op privacy instellingen...

Fris en fruitigOm de circusdieren nog beter te beschermen tegen de zon, is met een groot stuk tentzeil een schaduwplek gemaakt zodat ze uit de zon kunnen grazen. Want de circusdieren moeten donderdag natuurlijk wel fris en fruitig kunnen optreden.
Circus Renz Berlin staat van 15 tot 25 september in Zevenbergen. Daarna trekt het circus verder naar Helmond en Eindhoven. "Dan zijn  er gelukkig wat lagere temperaturen voorspeld", aldus Bernhard Renz.

Wachten op privacy instellingen...

'Verkoeling in de waterbak'In het Tilburgse dierenpark De Oliemeulen krijgen de apen vanwege het tropische weer gezonde ijsjes van vers fruit en mogen de papegaaien aan paar keer per dag onder een neveldouche. "Dat vinden ze heerlijk," zegt dierenverzorger Sjef van Overdijk. "Deze papegaaien leven in het wild in regenwouden en daar is het ook vochtig." In het reptielenhuis gaan de lampen wat vaker uit omdat het anders zelfs voor de slangen te heet wordt. "De tapijtpython heeft zich zelfs in de waterbak opgerold om verkoeling te vinden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.