'Brabantse bedrijven verdienen meer ondersteuning'

14 september 2016 om 16:10
nl
Jonge bedrijven met groeipotentie moeten veel eerder in hun ontwikkeling gerichte ondersteuning krijgen zodat ze sneller groter worden. Dat vindt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, de BOM in Tilburg. Het gaat dan niet alleen om het helpen aan geld, maar ook om hulp bij het ontwikkelen van kennis, talent, verkoop en faciliteiten.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland deden onderzoek naar snelgroeiende jonge bedrijven.
Neergaande trendNederland telt verhoudingsgewijs nog altijd de meeste doorgroeiende bedrijven van Europa, maar dit aandeel neemt al jaren af. Hoewel zowel Brabant als Zuid-Holland boven het landelijk gemiddelde scoren, is de neergaande trend ook in deze provincies zichtbaar. Om de positie van Nederland als 'Scale-Up Nation' de komende jaren verder te kunnen uitbouwen, moet de ondersteuning van veelbelovende bedrijven dan ook naar een hoger plan worden getild, zo stelt de BOM.
Scale-ups zijn volgens de internationale economische ontwikkelingsorganisatie OESO bedrijven die over een periode van drie jaar meer dan 20 procent omzet- of werknemersgroei per jaar hebben weten te realiseren. De kwalificatie geldt alleen voor bedrijven die aan het begin van de periode 10 of meer medewerkers hadden en/of een omzet van minstens 5 miljoen euro. Tussen 2008 en 2014 is het percentage scale-ups in Nederland gehalveerd: van 11 procent tot 5,4 procent.
Banen"Scale-ups zorgen bij uitstek voor nieuwe banen en leveren daarmee een grote bijdrage aan de duurzame versterking van Nederland. De opschaling van potentievolle bedrijven is daarom een absolute topprioriteit voor de BOM," aldus Jan Pelle, algemeen directeur van de BOM. "Dat begint al in de vroegste fase van de bedrijfsontwikkeling en gaat veel verder dan puur het verstrekken van kapitaal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.