Ziggo maakt excuses voor commentaar van Sierd de Vos bij PSV - Atlético

14 september 2016 om 17:11 • Aangepast 21 november 2020 om 07:40
nl
TV-zender Ziggo Sport heeft zijn excuses aangeboden aan PSV vanwege het partijdige commentaar van Sierd de Vos. De Vos zong dinsdagavond tijdens de wedstrijd tegen Atlético Madrid een liedje nadat PSV een strafschop had gemist. Dat schoot bij de club in het verkeerde keelgat. Ook De Vos biedt excuses aan.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Thijs Slegers, woordvoerder van PSV: “Er zijn excuses aangeboden en ze melden dat ze het mee gaan nemen in het eerste overleg”. PSV zou de tv-zender na de wedstrijd te woord staan, maar besloot dat vanwege het commentaar van Sierd de Vos toch niet te doen.
LEES OOK: Sierd de Vos zingt liedje na gemiste strafschop PSV, club weigert interviews met Ziggo Sport
Onafhankelijk verslagDe Vos staat al langer bekend als sympathisant van Atlético en volgens PSV stak hij dat ook dinsdagavond niet onder stoelen of banken. “Wij vinden dat we van een onafhankelijk nationaal medium een onafhankelijk verslag kunnen verwachten”, vertelt Slegers. “Wanneer je een redding van een keeper gaat bezingen, laat je zien dat je niet objectief kunt zijn. Als je zo blij bent met ons falen, dan heb je ons ook niet nodig.”
'Ik ben ook Eindhovenaar'Maar Sierd de Vos was absoluut niet blij met het falen van PSV. “Ik ben ook Eindhovenaar”, vertelt hij. “Tijdens de wedstrijd heb ik vier keer aangegeven dat PSV onrecht werd aangedaan.” Toen Andrés Guardado faalde vanaf elf meter, zette hij een lied in. “Ik hoorde de aanhang van Atlético en zong een stukje mee. Daarna heb ik uitgelegd wat ze zongen.” Zijn serenade is volgens hem op het internet een eigen leven gaan leiden. “Die zes seconden zijn in een boosaardige tweet geslingerd. Als je dat hoort denk je dat de commentator blij is ja.”
Hij vindt het raar dat PSV zich baseert op zes seconden uit een hele wedstrijd. “Ik snap dat PSV boos is, maar ik verwacht meer professionaliteit. Ze kennen me al langer dan vandaag. Ik ben er niet op uit een club een hak te zetten of te misprijzen.”
'In het stadion werd niet gezongen'Slegers vertelt een ander verhaal. “Er werd helemaal niet gezongen. Ik heb niemand gesproken die het gehoord heeft. Sierd zal zich wel verschuilen achter zijn manier van commentaar en er zijn vast mensen die het leuk vinden. Maar je moet ons niet in de zeik nemen als we een penalty missen. Als we daarna met 3-1 hadden gewonnen hadden we dezelfde beslissing genomen.”

Wachten op privacy instellingen...

De Vos onderstreept nog even dat op Facebook terug is te lezen dat hij duidelijk heeft vermeld dat PSV is benadeeld. “Ik neem aan dat Ziggo Sport het me niet laat doen als ze me partijdig vinden. In maart vorig jaar heb ik twee achtste finales van PSV tegen Atletico verslagen en toen zong ik hetzelfde liedje.”

ExcusesZiggo heeft Sierd aangesproken op zijn gedrag."Sierd heeft aangegeven niet de bedoeling gehad te hebben mensen voor het hoofd te stoten en begrijpt achteraf dat hij dit wel heeft veroorzaakt", schrijven ze op hun website. "Hij heeft hiervoor zijn spijt betuigd. We hebben overleg gehad met de directie van PSV over het voorval en met dit statement is de zaak afgedaan wat betreft beide partijen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.