Bewoner azc Overloon veroordeeld voor mishandeling met bezem - Omroep Brabant

Bewoner azc Overloon veroordeeld voor mishandeling met bezem

14 september 2016 om 17:20
nl
Een 29-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon is woensdag veroordeeld tot een celstraf van acht maanden. De man uit voormalig Joegoslavië ging in januari een medebewoner van het azc met onder meer een bezemsteel en een mes te lijf.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De man zocht de confrontatie met zijn medebewoner. Tijdens een worsteling sloeg de verdachte het slachtoffer met zijn vuist en een bezemsteel. Ook raakte hij hem met een stoel op zijn hoofd en maakte hij een stekende beweging met een mes.
De verdachte werd vrijgesproken van poging tot doodslag. Op dezelfde dag mishandelde hij ook een andere bewoner van het azc. Ook dit slachtoffer werd onder meer met een bezemsteel geslagen.
Twee diefstallenBehalve voor de twee mishandelingen werd de man ook veroordeeld voor twee diefstallen. In december nam hij twee keer levensmiddelen en verzorgingsproducten mee bij een winkel in Overloon.
Een psychiater en een psycholoog hebben vastgesteld dat de verdachte een persoonlijkheidsstoornis heeft. Behalve de celstraf kreeg hij ook een boete van bijna driehonderd euro voor het bezit van pepperspray.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.