Roemeen (28) in Breda opgepakt vanwege mensenhandel

14 september 2016 om 18:44
nl
Een 28-jarige Roemeen die in Breda woont is dinsdag in zijn huis opgepakt voor mensenhandel. De Roemeen wordt ervan verdacht leiding te geven aan een organisatie die Roemeense vrouwen illegaal liet prostitueren en hen uitbuitte. Behalve de Roemeen werden nog drie verdachten aangehouden, onder wie zijn vrouw.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De aanhoudingen werden gedaan na een maandenlang onderzoek, zo laat de politie weten. Dit onderzoek startte in Den Bosch. Wijkagenten daar hadden signalen opgepikt over illegale prostitutie vanuit een pand in de binnenstad.
Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de 28-jarige Roemeen in Breda. Behalve deze verdachte werd in zijn huis ook zijn 26-jarige Roemeense vrouw aangehouden. De politie hield verder een 34 -jarige man uit Veldhoven aan. In zijn huis werd ook een 25-jarige Roemeense aangehouden.
UitbuitingIn Roemenië werden dinsdag ook diverse betrokkenen gehoord in deze zaak. De verdachten zitten nog vast en het onderzoek loopt nog. Behalve justitie en politie in Nederland was ook de politie in Roemenië betrokken bij het onderzoek.
Op verschillende plaatsen in Nederland waar de politie dinsdag in deze zaak onderzoek deed, werden meerdere vrouwen aangetroffen. Zij zijn vermoedelijk slachtoffer geworden van de groep mensenhandelaren.
Opvang en hulpDe vrouwen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Voor hen wordt opvang en hulpverlening geregeld. Waar in Nederland deze vrouwen werden aangetroffen, wil de politie niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.