Video

Da’s pas een erebaan! Op Prinsjesdag de Koninklijke koets begeleiden

14 september 2016 om 21:32
nl
Het is een erebaan, een functie om berentrots op te zijn en een baan die meetelt in de Brabantse paardenwereld. Paardendeskundige Rob van Erp uit Berkel Enschot begeleidt komende dinsdag, tijdens Prinsjesdag, het achtspan Friese paarden die de Glazen Koets van de Koning en Koningin trekt.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

In het wereldje van Brabantse paardenliefhebbers is het al wat langer bekend. Rob van Erp uit Berkel Enschot bekleedt op Prinsjesdag een erebaan, die veel paardenliefhebbers ook wel zouden willen hebben. "Komende dinsdag wordt het de zesde keer", vertelt Van Erp bij de paardenstalling van zijn ouders. "Mijn taak en die van de hele groep is de koets met daarin de Koning en de Koningin op de plaats van bestemming krijgen. Het is continue naar het paard kijken en ingrijpen als er iets gaande is."
Koninklijke pracht en praalVan Erp rolde bij toeval in het wereldje van Koninklijke pracht en praal en werd keer op keer terug gevraagd. "Ja, het is een erebaan. Ik ben er trots op en ik vind het leuk." Tot op de dag van vandaag waren niet veel mensen op de hoogte van deze bijzondere bijbaan van de Brabander in de hofstad. "Ik loop er niet mee te koop, maar het wereldje is klein en meer en meer mensen weten het."
TrotsDe ouders van Rob, maar ook zijn zus zijn 'beretrots' op hem. Moeder van Erp gaat dinsdag  zoals alle voorgaande jaren  naar Den Haag. "Ja, dan gaan we kijken, maar we gaan niet roepen naar hem want dat mag niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.