Wisent bijt boswachter in natuurgebied Maashorst: slachtoffer naar ziekenhuis - Omroep Brabant

Wisent bijt boswachter in natuurgebied Maashorst: slachtoffer naar ziekenhuis

15 september 2016 om 09:00
nl
Een boswachter van natuurgebied Maashorst is woensdag gebeten door een wisent, ook wel bekend als de Europese bizon. Het slachtoffer werd met een behoorlijke wond naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakt het inmiddels goed.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het liep uit de hand tijdens een onderzoek naar het gedrag van wisenten in het gebied. Deze locatie is alleen toegankelijk voor beheerders, onderzoekers en voor publiek tijdens proefexcursies.
Tijdens het onderzoek werd de proefpersoon, een ranger van de Maashorst, voor de ogen van onderzoekers aangevallen door een wisent.
WennenSinds maart 2016 lopen vier wisenten in natuurgebied de Maashorst bij Uden. Deze afstammelingen van een bijna uitgestorven soort, krijgen in de Maashorst een nieuwe kansen. Er is een jaar uitgetrokken om de dieren te laten wennen in een afgesloten gebied.
OorzaakSt. Maashorst en ARK Natuurontwikkeling betreuren het incident en wensen de boswachter veel sterkte toe. Hoe het bijtincident heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.
Op dit moment zijn alle excursies en gedragsonderzoeken gestopt totdat de oorzaak van het incident vast staat.
NatuurgebiedMaashorst is een natuurgebied dat zich uitstrekt over het gebied van de gemeenten Oss, Landerd, Bernheze en Uden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.