Geen paralympische medaille zwemmer Michael Schoenmaker

15 september 2016 om 08:17
nl
De Bredase zwemmer Michael Schoenmaker is er tijdens de Paralympics niet in geslaagd een medaille te winnen op de 50 meter schoolslag. Vier jaar geleden veroverde Schoenmaker nog goud in Londen. In de nacht van woensdag op donderdag eindigde hij als zesde.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De Chinees Zhipeng Jin won de 50 meter schoolslag. Hij verbeterde het wereldrecord.
Brons Er was wel Nederlands succes op de 100 meter schoolslag, voor Marc Evers en Magda Toeters. Zij veroverden allebei brons.
Voor Evers was dit een herhaling van zijn prestatie van vier jaar geleden op de Paralympics in Londen. “De schoolslag liep dit jaar voor geen meter, dus ik ben erg blij dat het hier wel lukt”, lachte hij na afloop. “Waarom het niet liep? Geen idee. Daar moet je soms een beetje geluk mee hebben en dat heb ik nu. Het was niet helemaal zoals ik hoopte, maar als je kijkt naar dit seizoen mag ik helemaal niet klagen."
'Ontzettend tevreden'Toeters werd vier jaar geleden tweede op deze afstand. Toch was ze met haar bronzen medaille 'ontzettend tevreden'. “Ik had gehoopt op een persoonlijk record, maar het is wel mijn beste race van het seizoen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.