'Brabantse natuur kan samen uitgroeien tot Nationaal Park' - Omroep Brabant

'Brabantse natuur kan samen uitgroeien tot Nationaal Park'

15 september 2016 om 13:19
nl
Eén groot Brabants Nationaal Park: dat is het doel van verschillende initiatiefnemers in Brabant. Samen doen ze mee aan de verkiezing van het ‘mooiste natuurgebied van Nederland. Ze willen de jury laten zien dat de Brabantse natuur in zijn geheel kan uitgroeien tot een Nationaal Park.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Het Van Gogh Nationaal Park verbindt de wandelplekken van de schilder. Het hart van Brabant met daaromheen de Kempen, de Maashorst, de Maasvallei en de Groote Heide inspireerden hem tot zijn beroemde werken.
In de voetsporen van Vincent"Het Brabantse land met heiden, beken, bossen en vennen is niet verloren gegaan of vermalen door de tijd”, vertelt commissaris van de koning Wim van de Donk. “Er zijn plaatsen waar je letterlijk in de voetsporen van Vincent kunt staan. Natuur, cultuur en ontspanning komen samen in het erfgoed van Vincent, het Van Gogh National Park.”
Toeristische trekpleisterDoor de bestaande natuurgebieden optimaal te laten samenwerken, wil Brabant het gebied internationaal op de kaart zetten. Het initiatief Van Gogh National Park leidt tot de vorming van één groot nationaal park in Midden-Brabant en moet daarmee meer toerisme trekken.
Betere verbindingDe Loonse en Drunense Duinen en het Groene Woud worden beter met elkaar verbonden. Zo krijg je een geheel waar je honderden kilometers onafgebroken kan wandelen en fietsen. Het park verbindt, naast verschillende natuurgebieden, ook trekpleisters als de Beekse Bergen en de Efteling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.