Video

'Minister moet met YouTube praten over treitervloggers zoals rapper Boef'

15 september 2016 om 21:34
nl
Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg wil dat minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie met Youtube gaat praten over zogenoemde treitervloggers. Hij wil dat deze vloggers geen geld meer verdienen met hun filmpjes. Dat heeft de burgemeester donderdagmiddag tegen Omroep Brabant gezegd.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Noordanus komt in actie vanwege de problemen rond rapper Boef. De rapper en vlogger werd deze week aangehouden voor opruiing. "Hij vraag om aandacht en zal dat dan ook krijgen. Niet alleen van politie en justitie, maar ook van mij", aldus de burgemeester.
Ruzie met Para SomaRapper Boef wilde zondag een ruzie uitvechten met de Tilburgse rapper Para Soma. In een filmpje op internet had hij opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen. Zo'n tweehonderd jongeren gaven hier aan gehoor. De politie kon de vechtpartij nog net op tijd voorkomen.
"Het is onaanvaardbaar dat zo iemand geld verdient met dit soort video's", zegt Noordanus. Boef werd aangehouden en kwam donderdag weer op vrije voeten. Hij blijft nog verdacht van opruiing.
Onderzoek naar fraudeNoordanus vroeg het Openbaar Ministerie donderdag om te onderzoeken of rapper Boef zich schuldig maakt aan fraude. Volgens de burgemeester had de rapper vorig jaar nog een Wajong-uitkering. De gemeente vindt het opmerkelijk dat Boef in een dure auto rondrijdt.
Een Wajong-uitkering is bedoeld voor mensen die door ziekte of door een handicap niet kunnen werken. Rapper Boef had tegelijkertijd met zijn uitkering ook andere inkomsten. "Het is niet per definitie zo dat die combinatie niet kan, maar dat moet worden uitgezocht.''
Geen WajongRapper Boef zegt zelf dat hij geen Wajong heeft. "Jullie willen mij zwartmaken, daarom zeggen jullie dat ik een peperdure auto rijd. Doe maar lekker je onderzoek. Ik heb geen Wajong-uitkering", laat hij weten in een filmpje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.