Golfer Lars van Meijel uit Best wil net als Joost Luiten WK voor amateurs winnen

16 september 2016 om 01:44
nl
Nederlandse beste golfer Joost Luiten won in 2006 goud op het WK voor amateurs. Tien jaar later probeert Lars van Meijel uit Best in de voetsporen van Luiten te treden. Van Meijel reist vrijdagochtend met nog twee andere Nederlandse golfers af naar Mexico, waar het amateur-WK voor landenteams wordt gehouden.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Meijel sloeg zijn eerste golfbal op zijn negende. Niet in Brabant, maar in Italië waar hij geboren getogen is. Daar woonde hij tot zijn veertiende. "Mijn ouders golfden en ik ging soms mee. Maar ik voetbalde meer dan dat ik golfde. Later is dat andersom geworden", zegt Van Meijel.
WereldtopTegenwoordig staat de 22-jarige golfer uit Best zo'n veertig uur per week op de baan. Zijn droom is uiteraard om bij de wereldtop te horen. En wat zou het mooi zijn als hij ongeveer hetzelfde pad kan bewandelen als Joost Luiten, die afgelopen weekend voor de tweede keer in zijn carrière de KLM Open op zijn naam schreef.
Meijel is onder de indruk van Luiten: "Hij (Joost Luiten, red.) doet het harstikke goed. Echt een knappe prestatie, want hij stond enorm onder druk." Luiten nam na het winnen van het WK voor amateurs in 2006 afscheid van de amateurgolfers en ging verder als pro'.
Verder als proVan Meijel heeft ongeveer dezelfde plannen. "Ik word na het WK pro met twee andere jongens. Jeroen Krietemeijer en Rowin Caron (uit Oosterhout, red.)." Met zijn drieën gaan ze
verschillende Qualifying Schools afwerken. Via deze kwalificatietoernooien willen ze uiteindelijk toegang krijgen tot toernooien waar de grote spelers aan meedoen. Maar eerst nog het WK afwerken in Mexico, als amateur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.