Video

'Dit had heel anders kunnen aflopen', enorme eik schampt huis familie De Wit in Deurne

16 september 2016 om 14:33 • Aangepast 21 november 2020 om 07:38
nl
Enorm geluk hebben ze gehad. De familie De Wit in Deurne. Een enorme eik schampte donderdagavond hun huis toen de boom tijdens de hagelstorm omging. De dakgoot van hun huis aan de Fortweg is aan gort. Maar het had volgens Piet de Wit heel anders kunnen aflopen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

“We hebben zeven kleinkinderen”, vertelt hij. “Als die boven hadden liggen slapen en de boom was op ons huis gevallen…” Piet wil er niet aan denken.
Het was donderdagavond heel spookachtig in Deurne, beaamt Piet. De familie De Wit zat televisie te kijken toen de boom omging. Takken kwamen tegen de ramen. Maar in eerste instantie hadden ze niet direct in de gaten hoe erg het was.

Wachten op privacy instellingen...

Schrik enorm “We hebben het huis goed geïsoleerd”, vertelt Piet. “Dus we zagen het eigenlijk pas toen we buiten kwamen toen de bui over was.” De schrik was enorm.
De stam van de eik die omging heeft een doorsnee van zeker een meter. Nu heeft de boom alleen materiële schade veroorzaakt. Een geluk bij een ongeluk, beaamt Piet vrijdagochtend, terwijl de ravage bij zijn huis wordt opgeruimd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.