Docent ontslagen na seks met leerlinge: 'Grens overschreden'

16 september 2016 om 14:38
nl
Scholengemeenschap De Rooi Pannen in Breda ontslaat de docent die seksueel contact had met een van zijn leerlingen. Dat heeft bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx vrijdag gezegd.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Het gaat om een docent van een van de mbo-opleidingen aan de Tuinzigtlaan in Breda, die na het bekend worden van de verhouding begin september al op non-actief was gesteld.
VerhoudingPheninckx heeft inmiddels ook gesproken met de oud-leerlinge. Pheninckx: “De docent en de leerlinge hebben in het voorjaar van 2015 inderdaad een verhouding gehad. De leerlinge volgde op dat moment een opleiding bij De Rooi Pannen.”
Volgens de bestuursvoorzitter was de leerlinge toen 20 jaar. “Er is geen sprake geweest van strafbare feiten. De leerlinge heeft ook geen aangifte gedaan. Beiden gingen akkoord met deze verhouding.”
Grens overschredenVoor de bestuursvoorzitter heeft de docent een grens overschreden. “Er is een bepaalde gezagsverhouding tussen docent en leerling. Een docent hoort afstand te houden van zijn leerlingen. Een verhouding hoort daar absoluut niet bij.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.