Gemertse parodie op treitervlogs Zaandam en Boef: '0492, je weet!'

16 september 2016 om 15:17
nl
De Hoodvlogs uit Zaandam en de opruiende vlogs van rapper Boef beheersen deze week het nieuws. Tijd voor een parodie. Hoe zou dat zijn, een treitervlog uit Gemert?
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

De jongens achter het YouTube-kanaal Smoare houden zich normaal vooral bezig met pranks en stunts, maar nu dus een heuse parodie. Vanuit 0492, oftewel Gemert.[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=8xkWWwC6I7s]
“Het leek ons leuk om eens iets anders te proberen”, legt Yvo Bekx van Smoare uit. “We dachten: waarom niet een parodie op Hoodvlogs.”
Het lijkt echtEn het moet gezegd, de gelijkenissen zijn treffend. Vergelijk de Gemertse 'buurtvlog' maar met deze vlog uit Zaandam, of met die van de Tilburgse rapper Boef.
'Natuurlijk' wordt er in de parodie wat gevochten, worden voorbijgangers lastiggevallen, krijgen de media ervan langs en wordt er mooie hoeveelheid straattaal over de kijkers uitgestort. Maar één verschil is er wel: in Gemert is het allemaal in scene gezet.
Grenzen opzoekenVolgens Bekx verpesten de treitervloggers het voor andere YouTubers. “Zolang je mensen niet lastigvalt is YouTube leuk. Er zit een groot verschil tussen een geintje met iemand uithalen, of mensen uitschelden, of iemand van de fiets af trappen. Wij zoeken ook altijd de grens op, maar er is wel een duidelijke grens tussen wat wel en niet kan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.