Video

Goud voor Sanne Voets in vrije kür op muziek

16 september 2016 om 17:10 • Aangepast 21 november 2020 om 07:37
nl
Dressuuramazone Sanne Voets uit Berghem heeft op de Paralympische Spelen goud gewonnen in de vrije kür op muziek. Met haar paard Demantur was ze nét iets beter dan de Noorse Ann Cathrin Lubbe. "Dit is een geweldige beloning voor tien jaar heel hard werken", vertelt de kersverse winnares.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Het verschil was erg klein. Voets scoorde 73,850 Lubbe 73,800. Het brons was voor de Zweedse Louise Etzner Jakobsson (73.650).
Eerste paralympische medailleEigenlijk zou Voets, die een aandoening heeft aan de gewrichten van haar onderbeen, helemaal niet meegaan naar Rio, maar omdat Estée Gerritsen zich moest afmelden werd ze alsnog aan de selectie toegevoegd. "De weg naar deze medaille is zeker niet over rozen gegaan. Maar dat maakt deze medaille extra mooi!”
Vier jaar geleden werd Sanne Voets vierde op de Paralympische Spelen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Samen kijkenVrienden en familie keken samen in café Heer Bommel in Oss op een groot scherm de kür. Dat ging niet zomaar. "De kür wordt nergens live uitgezonden dus we gaan via FaceTime proberen verbinding te krijgen met Rio", legt vriendin Renske van Lent vlak voordat de kür begint uit. "Maar het lukt nu niet met de verbinding dus we rennen allemaal als kippen zonder kop rond om het te regelen." Uiteindelijk is er via Facebook Live verbinding gemaakt en kunnen de aanwezigen de kür live volgen.
Gespannen gezichten tijdens de kür en grote feestvreugde nadat bekend is dat Voets er met het goud vandoor gaat. Van Lent belt gelijk met Sanne Voets in Rio. "Ze is helemaal gelukkig", vertelt Van Lent. "Hier was alles op gericht de laatste vier jaar en ze is zelf ook heel tevreden over haar proef. Demantur liep nog nooit zo goed."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.