PSV en Feyenoord ontlopen elkaar niet zoveel, aldus Phillip Cocu

16 september 2016 om 18:23
nl
PSV-Feyenoord is altijd een topwedstrijd, maar zondag is het ook nog eens de strijd tussen de nummer één tegen de nummer twee van de eredivisie. De Rotterdammers hebben ál hun wedstrijden gewonnen, PSV heeft twee verliespunten achterstand. De Eindhovenaren zijn dus even in de achtervolging.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

PSV-trainer Phillip Cocu heeft hoge verwachtingen van de topper. "Feyenoord is koploper en wij gaan er alles aan doen om hun in te halen. Hun wedstrijd tegen Manchester United was van hoog niveau. Maar dat was onze wedstrijd tegen Atletico Madrid ook. Dus het zou zondagmiddag ook wel eens zo'n wedstrijd kunnen worden."
Feyenoord speelde donderdagavond nog tegen Manchester United, PSV deed dat twee dagen eerder tegen Atletico Madrid en kon dus langer herstellen. Toch zal dat volgens Cocu nauwelijks van invloed zijn.
Teams onlopen elkaar nauwelijks"Als je wint, zoals Feyenioord, geeft dat een goed gevoel. Het vertrouwen is groot. Natuurlijk heb je een wedstrijd in de benen, maar ik denk dat daar niet zo'n verschil zal zitten. Er zullen twee teams in het veld staan die elkaar weinig ontlopen en dat maakt het een fantastische topper."
Een mooie, beladen topper dus in het verschiet. Maar het is nog vroeg in het seizoen en dus niet alles bepalend.
Cocu: "Er zal nog geen beslissing vallen. Maar het is wel een topwedstrijd.Het vertrouwen bij ons is groot. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met de finalist van de Champions League én we spelen een thuiswedstrijd", aldus de optimistische trainer van PSV.
Ramselaar aast op basisplaatsIn welke opstelling PSV gaat spelen is nog onduidelijk. Met Arias, Willems en Brenet heeft Cocu drie gegadigden voor twee back-posities en op het middenveld heeft Bart Ramselaar de jacht geopend op een vaste basisplaats. De middenvelder kwam over van FC Utrecht en past zich opmerkelijk snel aan. Phillip Cocu: "Hij is een speler met veel kwaliteiten die zich snel heeft aangepast. Bijna geruisloos is die aansluiting verlopen. Het is nu de kunst dat hij die ontwikkeling langere tijd vasthoudt."
'Bij PSV is dat anders'Ramselaar zelf kijkt ook uit naar zijn eerste topper met PSV tegen Feyenoord. In welke rol dan ook. "Ik hoop dat ik in het veld kóm, of sta. Feyenoord is natuurlijk een mooie tegenstander. Met FC Utrecht heb ik ook al tegen ze gespeeld, maar toen hadden we niks te verliezen en was de druk minder. Bij PSV is dat anders.  Feyenoord staat nog eerste en die plek willen wij zondag van ze overnemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.