Video

Jingle Bells! Deze mensen doen nu al kerstinkopen

16 september 2016 om 21:23
nl
Het is moeilijk voor te stellen, zeker met de tropische temperaturen van de afgelopen dagen, maar er zijn Brabanders die nu al kerstinkopen doen. Over precies honderd dagen is het Kerstmis en kerstpullen inslaan kan al bij tuincentrum AVRI in Oosteind.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Bij het tuincentrum zijn ze met twintig medewerkers druk bezig met het opbouwen van de jaarlijkse kerstshow, die op 15 oktober officieel open gaat. Omdat de kerstshow wordt opgebouwd in de winkel zelf, kan het winkelend publiek de ballen en andere kerst-prullaria ook al kopen.
De echte fanatiekelingen hebben daar lucht van gekregen en komen als bijen die honing ruiken naar het tuincentrum, om de eerste kerstinkopen te doen.
Truus gaat voorop Henk en Truus van Ginneken uit Breda is zo'n stel dat niet kan wachten. "Nee, joh", zegt Truus. "Als ik wacht tot december zijn al leuke hebbedingetjes al weg. En ik ben er altijd vroeg bij en dat het tropisch warm is geweest maakt me niets uit." Henk en Truus vallen vooral voor de romantische huisjes waarmee je complete kerstdorpen kunt bouwen.
Fanatiekelingen Ook een ander 'kerstgekkie', is er als de kippen bij. "Ja, ik ben er altijd vroeg bij. Op 1 december heb ik alles klaar en heb daar dan zo'n zes weken aan gewerkt. En als je hier loopt dan kom je toch weer in de stemming"
En... wanneer gaat u de eerste kerstaankopen doen?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.