Rapper Boef aangehouden in Tilburg, tweede arrestatie binnen een week

17 september 2016 om 13:59
nl
Rapper Boef is afgelopen nacht opnieuw aangehouden. Hij werd vlak voordat hij zou optreden in club Epic in de boeien geslagen op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. "Hij heeft de gedragsaanwijzingen overtreden, daarom is hij opgepakt", laat het Openbaar Ministerie weten.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Er was veel politie bij zijn arrestatie aanwezig. Op beelden is te zien dat de arrestatie rustig verliep en Boef meewerkte.[youtube:https://youtu.be/jmXq2Pob16s]Het Openbaar Ministerie liet vrijdag weten dat Boef voor de rechter moet verschijnen in verband met het beledigen van agenten in zijn vlogs. Ook werden zogeheten gedragsaanwijzingen opgelegd.
"Wij hebben gedragsaanwijzingen met hem doorgenomen, maar die heeft hij dus overtreden", vertelt de woordvoerder van het OM. "Die voorwaarden gingen onder meer over dat de politie ongestoord het werk kan doen." Of het komt tot een voorgeleiding of dat de zaak op een andere manier wordt afgedaan, is nog niet bekend.
ZIE OOK: 'Minister moet met YouTube praten over treitervloggers zoals rapper Boef'
VechtenBoef werd zondagnacht ook al gearresteerd vanwege een opruiend filmpje dat hij op internet had geplaatst. Hij wilde een ruzie met rapper Para Soma uitvechten in Tilburg en riep jongeren op naar Tilburg-Noord te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.