Zwemmer Maarten Brzoskowski verruilt Eindhoven voor Australië

17 september 2016 om 15:24
nl
De plannen om ervaring op te doen in het buitenland bestonden al wat langer, maar plotseling is dat plan in een stroomversnelling terechtgekomen, vertelt Maarten Brzoskowski. “Ik vertrek woensdag al naar Australië en dat voor een periode van vier maanden.” In Australië gaat Brzoskowski trainen bij de Chandler Swim Club, één van de belangrijkste zwemclubs Down under.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De zwemmer, die in Eindhoven traint bij Marcel Wouda, gaat in overleg met zijn trainer naar Australië. "Het is altijd leerzaam om bij een ander in de keuken te kijken. Oorspronkelijk zou ik in Australië ook een deel van mijn studie doen, maar door aanpassingen in Nederland wordt het nu alleen maar zwemmen.”
BrisbaneIn Brisbane gaat Brzoskowski trainen in het Brisbane Aquatic Centre; een modern complex met vier zwembaden. Tijdelijke trainer van Brzoskowski wordt Vince Raleigh die meerdere zwemmers heeft getraind die olympische successen op hun naam hebben staan. Half januari keert de zwemmer uit Best terug naar Nederland en het zwembad in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.