Van den Hoogenband stapt onder veel belangstelling in het 'huwelijksbusje'

17 september 2016 om 17:15
nl
Hij straalde zoals al die keren dat hij een gouden medaille haalde. Maar dit keer was het voor het altaar. Oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband is zaterdag getrouwd met zijn verloofde Marie José Crooijmans.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Vrijdag al gaven de twee elkaar het jawoord op het stadhuis van Eindhoven. Zaterdag was het kerkelijk huwelijk, in de Sint-Martinuskerk in Weert.  
Veel fansHonderden mensen juichten het kersverse echtpaar toe, toen zij vanuit een oud 'huwelijksbusje' naar kerk liepen. En ook de media waren in grote getalen aanwezig. Tientallen journalisten legden het huwelijk vast.
Onder de gasten waren ook een paar bekenden uit de sportwereld. Zo waren Louis en zijn vrouw Truus van Gaal aanwezig, net als chef de mission van de Olympische Spelen Maurits Hendriks. Maar ook cabaretier Youp van 't Hek zat in de kerk. En uiteraard waren de kinderen van Van den Hoogenband erbij. Die kreeg hij uit een eerder huwelijk, met Minouche Smit.  
Ze wonen al samenVan den Hoogenband en zijn vrouw kennen elkaar twee jaar. Sinds februari waren ze verloofd. Aan het samenwonen zullen ze niet hoeven wennen, want ze wonen al een tijdje met z'n tweeën in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.