Bevrijdingskermis Veghel verloopt rustig na 'smet' van vrijdag, zegt waarnemend burgemeester

18 september 2016 om 12:53
nl
De zaterdagavond en –nacht in Veghel, waar het kermis is, is ‘relatief rustig verlopen’. Dat laat waarnemend burgemeester van Veghel, Marcel Fränzel, zondagochtend weten aan Omroep Brabant. Vrijdagavond en –nacht liepen rellen in het centrum van Veghel nog uit op een confrontatie tussen jongeren en de politie. 'Een smet op de bevrijdingskermis', zegt Fränzel.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Zaterdag vlak voor middernacht had de waarnemend burgemeester nog contact met de leiding van de politie. “Het is hier rustig”, kreeg hij te horen. Na die tijd heeft hij geen informatie meer gekregen dat het uit de hand is gelopen.
Dat beeld wordt bevestigd door een woordvoerder van de politie die ook zegt ‘geen opvallende dingen te hebben gehoord’.
'Maximaal gezellige sfeer'Het plan de campagne dat de gemeente en de politie hadden gemaakt om de rust in het centrum van Veghel te bewaren lijkt dus te hebben gewerkt. “De rust behouden en een maximaal gezellige sfeer creëren.” Dat was volgens Fränzel de doelstelling van de vele agenten en toezichthouders op straat.
Het centrum van Veghel was zaterdag volgens de waarnemend burgemeester daarom ‘behoorlijk blauw gekleurd’.
Confrontatie tussen jongeren en politieVrijdag heeft volgens Fränzel voor ‘een smet’ op de bevrijdingskermis in Veghel gezorgd. Een vechtpartij tussen twee jongens van zestien verplaatste zich naar de Molenwieken. Hier werd getracht een aantal jongeren aan te houden. Waarop een confrontatie tussen tientallen jongeren en de politie ontstond, blikt de waarnemend burgemeester terug.
Twee politieagenten werden geslagen, een winkelruit werd ingegooid en zeven jongeren werden opgepakt. De bevrijdingskermis in Veghel duurt nog tot en met woensdag.
Eerder ook problemenEen deel van de jongeren die vrijdagavond voor problemen zorgde in Veghel, zorgde in juni ook al voor overlast in het dorp.
LEES OOK: Probleemjongeren Veghel ook betrokken bij rellen op kermis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.