CDA'er René Peters uit Oss: samenwerken met PVV uitgesloten

18 september 2016 om 16:09
nl
Als het CDA gaat regeren met de PVV, bedankt René Peters voor de eer om Kamerlid te worden. "Dan ga ik terug naar Oss," zegt de huidige wethouder van zorg en welzijn in de nieuwe talkshow KRAAK. van Omroep Brabant.
Profielfoto van Christel van Bebber
Geschreven door

Begin deze maand werd bekend dat Peters op de derde plek van de CDA-kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezing staat. Hij is daarmee -samen met de eveneens uit Oss afkomstige Lilian Marijnissen van de SP- de hoogste nieuwe binnenkomer.
Hij had deze derde plaats zelf niet verwacht, zegt Peters. "Toen dat telefoontje op maandagavond om kwart voor twaalf kwam, ben ik ook wel geschrokken. Ik had gedacht dat ik op plek 15 of zo terecht zou komen."
OmschakelingDe omschakeling van wethouder in Oss naar Kamerlid in Den Haag zal een grote zijn, realiseert hij zich. Peters staat er om bekend geen blad voor de mond te nemen. Hij schrijft wekelijks twee blogs over maatschappelijke en politieke kwesties. Kritiek op Geert Wilders schuwt hij daarin niet.
Samenwerken zou niet gaan. "Met het verkiezingsprogramma van de PVV is samenwerking met geen enkele partij mogelijk." En hoewel in Den Haag onder druk alles vloeibaar lijkt, blijft dit principe voor hem overeind. Samen met de partij van Geert Wilders in een regering zitten, is voor hem te veel gevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.