Frans van Laarhoven: Van der Steur zou naar Thailand moeten vliegen

18 september 2016 om 16:18
nl
Minister Ard van der Steur van justitie zou op het vliegtuig naar Thailand moeten stappen om te repareren wat kapot is gemaakt. Die oproep doet Frans van Laarhoven in de nieuwe wekelijkse talkshow KRAAK. van Omroep Brabant.
Profielfoto van Christel van Bebber
Geschreven door

Van Laarhoven vecht al twee jaar voor de thuiskomst van broer Johan, de oprichter van coffeeshopketen The Grass Company uit Tilburg. Johan van Laarhoven werd in Thailand tot 103 jaar cel veroordeeld voor het witwassen van 20 miljoen euro. Hij leeft onder erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis en vreest dat zijn lichaam en geest het niet kunnen volhouden.
ZIE OOK: Johan van Laarhoven vreest dat hij sterft in smerige Thaise horrorcel': Dit is geen leven'
Minister Van der Steur gaf deze week toe dat Van Laarhoven zijn veroordeling in Thailand te danken heeft aan de Nederlandse autoriteiten. In een brief aan de Tweede Kamer gaf de minister meteen ook aan niet van plan te zijn zelf actie te ondernemen om Van Laarhoven weer vrij te krijgen.
ZIE OOK: Van der Steur: Johan van Laarhoven vervolgd in Thailand na verzoek uit Nederland
Dat is voor broer Frans onbegrijpelijk. "Het voelt als een overwinning dat Van der Steur erkent dat er fouten zijn gemaakt. Maar het is pas echt een overwinning als we de sleutel van de gevangenis krijgen en Johan mee naar huis kunnen nemen. Zo ver is het nog niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.