Hoornaars jagen mensen van de Strijbeekse Heide in Strijbeek - Omroep Brabant

Hoornaars jagen mensen van de Strijbeekse Heide in Strijbeek

18 september 2016 om 23:33
nl
De politie waarschuwde afgelopen weekend op Facebook om de Retteweg op de Strijbeekse Heide in Strijbeek te mijden. Reden waren de agressieve hoornaars, de grootste wespen die in ons land voorkomen, die het gemunt hadden op voorbijgangers.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Er zouden zelfs mensen na een steek naar het ziekenhuis zijn gebracht, schreef de politie. Volgens Staatsbosbeheer zijn de beesten door een verstoring van het nest agressief geworden. Het nest is inmiddels verwijderd. De politie zette de Retteweg tijdelijk af met linten.
Aandacht in StuifmailBoswachter Frans Kapteijns besteedde onlangs in zijn rubriek Stuifmail bij Omroep Brabant aandacht aan de hoornaar.
“Ik kan me voorstellen dat mensen schrikken als zo’n grote wesp aan komt vliegen. Een hoornaar is een goede insectenbestrijder en kan grote prooien aan. Ze hebben echter geen kwaad in de zin. Er wordt beweerd dat een hoornaar met een steek zelfs een paard kan doden, maar dat is niet waar en dus onzin”, antwoordt Kapteijns op een vraag van een luisteraar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.