Video

Koperdieven over de kop bij Mierlo na achtervolging: A67 uren dicht geweest

19 september 2016 om 12:23 • Aangepast 21 november 2020 om 07:35
nl
Een auto met daarin vermoedelijk vijf koperdieven is zondagnacht op de A67 ter hoogte van Mierlo over de kop geslagen. Aan het ongeluk rond kwart voor vier 's ochtends ging een achtervolging door de marechaussee vooraf. De A67 was door het ongeluk in de richting Venlo uren dicht. Rond kwart over zeven was de weg weer open.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De auto met Belgisch kenteken negeerde ter hoogte van de grensovergang bij Eersel een stopteken van de marechaussee. Zij stonden daar voor een controle.
Omdat de bestuurder van de auto het stopteken negeerde, zette de marechaussee de achtervolging in. Bij Mierlo sloeg de auto met daarin vijf inzittenden over de kop. Twee van de vijf sloegen op de vlucht. Zij zijn volgens een woordvoerder van de marechaussee nog niet gepakt. De andere drie raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Bezaaid met koperDat het om verdachten van koperdiefstal gaat, kan de marechaussee niet bevestigen. Wel lag de A67 na het ongeluk bezaaid met koper. Waarom de bestuurder van de auto het stopteken negeerde, is niet bekend. Dit wordt onderzocht.
De VerkeersInformatieDienst meldde maandag rond zeven uur dat het politie-onderzoek en de bergingswerkzaamheden op de A67 klaar waren. Snel daarna werd de weg weer vrijgegeven. Met de files viel het op het vroege tijdstip erg mee.
Massaal uitgeruktDe hulpdiensten rukten na het ongeluk massaal uit. Zij troffen op de A67 de drie gewonden aan. Met een politiehelikopter en politiehonden is nog naar de twee anderen gezocht.
De A67 was als gevolg van het ongeluk tussen knooppunt Leenderheide en Someren dicht tot kwart over zeven. De VerkeersInformatieDienst verwachtte in eerste instantie een 'stevige ochtendspits' rond Eindhoven. Maar dat viel uiteindelijk mee door de snel verlopen bergingsoperatie.
'Geluk bij een ongeluk'De VID noemde het een 'geluk bij een ongeluk' dat de wegafsluiting ‘de rustige kant’ op was. De A67 is tijdens de ochtendspits vooral druk vanuit Venlo naar Eindhoven. Die rijbaan was gewoon open.

Wachten op privacy instellingen...

Er was een omleiding ingesteld. Verkeer richting Keulen werd geadviseerd om te rijden over de A2, A76 en de Duitse A4. Verkeer richting Venlo kan de A2 en A73 volgen. Dit is inmiddels niet meer nodig.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.