Video

Ouderen te gast bij PSV: 'Keileuk en voor herhaling vatbaar'

4 december 2017 om 07:00
nl
Gratis met een busje naar PSV. Negen ouderen mochten zondag met de stichting 'Met je Hart' naar de wedstrijd PSV-Sparta. Het uitstapje was speciaal georganiseerd voor eenzame bejaarden en voor ouderen die slecht ter been zijn.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Ze werden voor de deur opgehaald. De 87-jarige Jaap uit Waalre is helemaal blij: "Ze komen je ophalen en brengen je weer thuis en dan mag ik zo blij zijn dat ik erbij mag horen, want alleen kan ik het niet."

Nog nooit bij PSV
De goedlachse 71-jarige Alex is ook dolblij met het uitstapje. Hij was nog nooit in het PSV-stadion geweest. "Laat mij als Eindhovenaar maar eens kijken bij dat voetbalveld."

Patricia Oostveen is van de Stichting Met je Hart. Zij vindt het belangrijk dat je als samenleving iets terug doet voor ouderen en dat je ze blijft betrekken bij de maatschappij: "Er is veel eenzaamheid onder ouderen."

Flutwedstrijd
Over de wedstrijd, die PSV met 1-0 van Sparta won, is Jaap niet te spreken: "Ik vond het een hele zwakke partij voetbal. Het had niks met voetbal te maken dit." Alex is positiever: "Ik vond het een leuke wedstrijd en heb er van genoten. Het was keileuk en voor herhaling vatbaar."

Aan het einde van de middag hadden de ouderen nog een korte ontmoeting met PSV-trainer Phillip Cocu. Hij is ambassadeur van de stichting en nam het initiatief om de ouderen naar PSV te laten komen. "Ik hoop dat dit een vervolg gaat krijgen", aldus Cocu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.