Rene van Hoof

Rene van Hoof

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever, hoofdzakelijk radio, af en toe tv en natuurlijk ook voor internet. Ga bijna dagelijks op pad om het Brabants nieuws te verslaan.

Voor Omroep Brabant Voorheen radioverslaggever bij Omroep Gelderland (1985-1996).

Eerste herinnering aan Omroep Brabant Toen Omroep Brabant in 1976 vanuit een oude kerk in Eindhoven begon met uitzenden zat ik als jongen van 14 aan de radio gekluisterd. Ik vond het geweldig dat Brabant een eigen radiostation kreeg. Het klonk wel totaal anders dan nu. Mijn zussen waren toen minder enthousiast en vonden het verschrikkelijk. Tegenwoordig zijn ze trouwe luisteraars.

Waarom Omroep Brabant? Als radioman zeg ik dat je op de radio heel de dag door bij wordt gepraat tussen de muziek door. Vroeger brachten wij het nieuws op vaste tijden. Tegenwoordig ga ik live op zender bij groot nieuws. Die snelheid en dynamiek zorgt ervoor dat je razendsnel wordt bijgepraat. Hetzelfde geldt voor televisie, denk aan de grote evenementen die wij live uitzenden. En koploper is Omroep Brabant internet. Razendsnel, met foto’s, en alle radio- en tv-reportages online. En natuurlijk de verhalen bij het nieuws.

Het gevoel van hier Brabanders zijn over het algemeen gemoedelijk en makkelijke praters voor de microfoon. Dat is echt een verschil met Gelderland, waar het soms wat stugger was. Brabant is behalve gemoedelijkheid ook innovatie en hard werken. Denk aan Brainport bij Eindhoven. Een slimme provincie, waar het goed leven is en de mensen naast hard werken ook graag genieten van hun vrije tijd. Het bourgondische van Brabant spreekt mij erg aan. Hier voel ik mij thuis, maar hier liggen ook mijn roots.

In mijn vrije tijd Als echte nieuwsjunk lees ik graag veel kranten. Verder ben ik ook in mijn vrije tijd veel met radio bezig. Vroeger luisterde ik op de kortegolf naar zenders uit de hele wereld. Tegenwoordig komt de wereld via de internetradio de huiskamer binnen. Dan doe ik weer inspiratie op van buitenlandse zenders. Verder reis ik graag. Favoriete stedentrip: Berlijn. Steek graag de grens over naar België en last but not least kook ik ook graag.

Artikelen van Rene van Hoof

Geldstrooier en brandstichter Bossche Klokkenflat had psychose: 'Hij zag de Iraanse geheime dienst'

De 44-jarige man die in maart vorig jaar brandstichtte in een flatgebouw aan de Klokkenlaan in Den Bosch en geld over het balkon gooide, had een psychose. De man, van Iraanse komaf, zei dinsdag voor de rechtbank dat hij compleet in de war was en waanbeelden had. Volgens zijn advocaat 'zag' hij zelfs mannen van de Iraanse geheime dienst in de flat. De Officier van Justitie eiste 14 maanden cel en behandeling in een kliniek.

Agenten rapen geld in Den Bosch. (Foto: Bart Meesters / SQ Vision)