'Extreem veel ongelukken' zorgen voor lange files tijdens ochtendspits

MAARHEEZE - Het enorme aantal files dat maandagochtend de provincie teisterde, lost langzaam op. Volgens de VerkeersInformatieDienst gebeurden er 'extreem veel ongelukken' tijdens de ochtendspits.
Bij Knooppunt Batadorp gebeurde rond half negen een ongeluk. Daardoor was de A50 richting Eindhoven flink dichtgeslibt. De weg werd om tien uur weer vrijgegeven. Rond kwart over tien kwam het verkeer daar weer op gang.
[tweet:https://twitter.com/ANWBverkeer/status/937609607396167680]

A59 richting Antwerpen
Op de A59 bij Zevenbergen stond het vast richting Breda en Antwerpen. Die file was rond kwart voor tien grotendeels opgelost.

A27 richting Gorinchem
Het was ook raak op de A27 richting Gorinchem. Door een ongeluk bij Werkendam was daar lange tijd flinke vertraging. Rond kwart voor tien was ook daar de grootste ellende voorbij.

A2 Maarheeze
Op de A2 botsten in de vroege ochtend twee personenauto's op elkaar bij Maarheeze. Door de ontstane file gebeurde er nog een tweede ongeluk bij Budel. De weg werd rond tien voor acht al vrijgegeven, rond kwart over negen was de file hier grotendeels opgelost.


A58 richting Eindhoven
Ook op de A58 stond een poos een lange file van Tilburg richting Eindhoven. Tussen Oirschot en Moergestel stond het verkeer stil. Rond negen uur reed het daar weer door.


Richting Rotterdam
Richting Rotterdam was het ook wachten geblazen. Doordat er op de A29 bij Oud-Beijerland een vrachtwagen de vangrail was ingereden, ontstond een lange file. De weg was al rond achten vrij, maar de file loste pas rond half tien op.

Volgens de VerkeersInformatieDienst was het een bijzonder drukke ochtendspits. Er stond rond acht uur bijna vierhonderd kilometer file in het hele land.

[tweet:https://twitter.com/vid/status/937580214808383488]