Video

Meisje (10) uit Deurne gered uit kolkend water na vloedgolf aan strand bij Vlissingen

19 september 2016 om 18:54
nl
Een meisje van tien uit Deurne is zondagmiddag door een strandwacht in Vlissingen gered uit het kolkende water. Het meisje werd op het strand bij Vlissingen verrast door een vloedgolf. De vloedgolf werd veroorzaakt door twee passerende zeeschepen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Volgens de Strandwacht Vlissingen liepen door de vloedgolf diverse badgasten aan het Badstrand een nat pak op. Het meisje uit Deurne raakte gewond aan haar onderarm nadat ze viel. Volgens een woordvoerder van de strandwacht heeft ze mogelijk een middenhandsbeentje gebroken.
Ook kreeg ze volgens hem veel water binnen. Het meisje en haar ouders zijn enorm geschrokken. Ze waren volgens de strandwacht op het strand bij Vlissingen om daar de as van een familielid uit te strooien.
Eerste hulpStrandwachten verleenden eerste hulp. Vervolgens is het meisje met haar ouders doorverwezen naar de huisarts.
Er waren zondag wel strandwachten aanwezig op het strand bij Vlissingen, maar zij waren daar om de stranden op te ruimen. Ze hielden dus geen officieel toezicht. Toen ze zagen dat het meisje door de vloedgolf het water in werd getrokken, kwamen ze volgens een woordvoerder wel meteen in actie. "Een geluk bij een ongeluk dat we er toch waren", zegt hij.
Dubbele krachtBij een vloedgolf trekt het water zich volgens hem eerst weg om vervolgens met dubbele kracht terug te komen. Het meisje uit Deurne was zondag de enige die daadwerkelijk in gevaar kwam. Voor de andere badgasten bleef het bij een nat pak.
Dat er geen officieel toezicht was, heeft volgens de Strandwacht Vlissingen te maken met het einde van het strandseizoen. Dit liep officieel tot 15 september.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.