Documentairemaker die oud-topcrimineel John Jansen volgde zelf ook opgepakt

19 september 2016 om 21:23
nl
Documentairemaker Jay Oliveira van de bioscoopfilm over oud-topcrimineel John Jansen uit Breda is zondagavond gearresteerd toen hij illegaal filmposters aan het plakken was bij de Moerdijkbrug. Bij controle van de auto van de regisseur/producent vonden agenten een stroomstootwapen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en urenlang in de cel gezet.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Jay Oliveira was onderweg naar huis, nadat hij in Breda reclameposters voor de film over John Jansen had opgeplakt. Bij de Moerdijkbrug stopte hij om een laatste poster op te hangen. Daarvoor stak hij meerdere malen de snelweg A16 over. Toen agenten van de landelijke eenheid hem betrapten, werd de filmmaker in de boeien geslagen. Hij zette een filmpje van de arrestatie op Facebook.
[Facebook:https://www.facebook.com/davespritz/posts/1141447552612358]
Mini-taserIn eerste instantie werd Oliveira aangehouden, omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Op het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda hoorde hij pas dat agenten een mini-taser in de auto zagen liggen. "Dat ding heb ik ooit gekregen en lag al jaren zonder batterijen in de auto", laat de filmmaker aan Omroep Brabant weten.
Maandagmiddag om drie uur is hij met een boete van zeshonderd euro naar huis gestuurd. Onder meer voor verboden wapenbezit en het oversteken van de snelweg. "Nu weet ik net als John wat het is om ook een strafblad te hebben", zegt Oliveira gelaten.
PremièreDe film over John Jansen gaat maandagavond in première in de Pathé-bioscoop in Breda.
Zie ook: Oud-topcrimineel John Jansen uit Breda ontmoet 'penvriend' Peter R. de Vries, documentaire gered
John Jansen werd zes maanden door camera's van Karmic Pro Media gevolgd. In de twee uur durende documentaire wordt het criminele verleden van John Jansen en de liefdadigheidsplannen voor de toekomst belicht.
JuliëtbendeDe Bredase ex-crimineel maakte deel uit van beruchte Juliëtbende die in de jaren negentig terecht stond voor hasjhandel, ontvoering en afpersing. Daarnaast was Jansen ook bankovervaller.
Na zijn carrière gooide Jansen zijn leven drastisch om. Een deel van de 2,5 miljoen, die hij in de Staatsloterij zou hebben gewonnen, gaf hij aan de Voedselbank.[Youtube:https://youtu.be/OnfgdaWTTC0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.