Roos (14) is wereldkampioen buikdansen: 'Ik wilde de beste worden'

4 december 2017 om 13:35
nl
De 14-jarige Roos Kuijpers is zondag in Duisburg wereldkampioen buikdansen geworden. De jonge danseres uit Bergen op Zoom liet alle tegenstanders achter zich en werd de beste in de categorie junioren-classic oriental.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Roos en haar moeder zaten maandagochtend nog steeds opgewonden en blij in de auto terug naar Nederland. "Dit is wat ik wilde bereiken. De beste worden. En dat ben ik nu", vertelt Roos lachend. Ze traint er al een lange tijd voor.

Besmet
"Toen ik zes jaar was, begon ik met buikdansen. Mijn moeder ging naar buikdansles en ik achtervolgde haar. Ik wilde perse meedoen." Zo raakte Roos 'besmet' met het dansvirus en danste ze zichzelf acht jaar later naar de hoogste trede op het podium van het wereldkampioenschap.

Danslerares
De keuze voor buikdansen was niet heel moeilijk. Haar moeder is namelijk ook professioneel buikdanseres. Zij geeft wekelijks les in een dansschool in Bergen op Zoom. Ook Roos hoopt in de toekomst buikdansles te kunnen geven. Ze volgt nu al een opleiding hiervoor en zit in het tweede jaar.

Als Roos danst, gebruikt ze de naam Warda. "Ik ga vaak naar Egypte op vakantie en daar vertelde iemand mij dat Warda het Arabische woord voor Roos is. Dat vond ik zo mooi. Het is nu een soort van artiestennaam."

Die artiestennaam mag ze aankomend weekend weer gebruiken. Roos treedt dan op tijdens een concert van de Nederlandse rappers Ronnie Flex en Boef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.