Begin oktober duidelijkheid over O'G3NE en hun Songfestivaldroom

19 september 2016 om 14:27
nl
Al maandenlang gaat het hardnekkige gerucht, en ook maandenlang kon niemand er echt duidelijkheid over geven. Maar binnenkort is er wat meer bekend over de eventuele deelname van O'G3NE aan het Songfestival. In oktober hakt omroep AVROTROS de knoop door.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Nadat de dames uit Fijnaart in december 2015 The Voice of Holland wonnen, ging het hen al snel voor de wind. Al gauw na hun doorbraak suggereerden niet de minste BN'ers -zoals Jan Smit en Marco Borsato - dat de groep een hele goede kans zou maken op het Songfestival.[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=oZR8fhVOCtM]
Potentie om (erg) ver te komenOfficieel heeft de AVROTROS, die gaat over de Nederlandse inzending, de knoop nog niet doorgehakt, maar de naam van O'3GNE zingt al maandenlang rond als een groep die de potentie heeft om het erg ver te schoppen.
"Het is een groot verschil met voorgaande jaren, toen waren we al blij als we één artiest van naam vonden. Nu hebben we de luxe dat we kunnen kiezen uit meerdere goede artiesten. We kunnen een strategische keuze maken", zo zegt Daniel Dekker, hoofd Songfestival bij de AVROTROS.
Aantal voordelenVolgens de omroep heeft O'G3NE wel een aantal pluspunten. In 2007 deden de dames, toen nog als Lisa, Amy en Shelly al mee aan het Junior Songfestival. Die ervaring kan in hun voordeel werken. De groep werkte eerder ook al mee aan de cd ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Omroep Brabant, '40 jaar het geluid van hier'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.