Video

De nieuwe rondweg in Oudenbosch is nog rustig. Heel rustig

19 september 2016 om 15:27
nl
Het is nog erg rustig op de maandagmorgen geopende rondweg bij Oudenbosch. De nieuwe weg moet het centrum van Oudenbosch ontlasten van verkeer, maar daar was het maandagmorgen net zo druk als anders.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Ik ben er sceptisch over, want al het verkeer uit de wijken in Oudenbosch komt op deze weg uit", zegt Maria Kalis. Zij woont aan de drukke Bosschendijk, waar dagelijks 1800 auto's passeren. Volgens Kalis zal het pas echt rustiger worden als er verkeersremmende maatregelen worden genomen in het centrum.
Vijftig jaarOver de rondweg is maar liefst vijftig jaar gepraat. Er was geen geld voor de aanleg, totdat de provincie over de brug kwam. "Mijn vader zei in 1950 al dat er een rondweg zou komen", zegt een bejaarde man. Hij heeft er wel vertrouwen in dat het rustiger wordt door de nieuwe rondweg.
Voorlopig is het nog extreem rustig op de weg die miljoenen euro's heeft gekost. "Verkeer is net als water, het neemt toch de korste weg", zegt Maria Kalis, die overigens helemaal aan de verkeersdrukte gewend is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.