Burgemeester Bernheze geeft fout tijdens inspraakavond AZC toe

19 september 2016 om 16:19
nl
Het was verkeerd dat de gemeente Bernheze journalisten heeft geweerd tijdens een inspraakavond over de komst van een mogelijk asielzoekerscentrum. Dat heeft burgemeester Marieke Moorman vorige week gezegd tegen het genootschap van hoofdredacteuren.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Moorman laat aan Omroep Brabant weten dat ze het vervelend vindt dat ze daardoor de indruk hebben gewekt dat de verslaggevers hun werk niet mochten doen. "In het gesprek van vorige week hebben we aangegeven dat we de pers tijdens deze avond beter hadden moeten faciliteren en dat de keuze om alleen lokale pers binnen te laten onjuist was."
Maar een paar journalistenVerschillende media waren afgelopen januari niet blij met de beslissing van de gemeente Bernheze om maar enkele journalisten toe te laten tijdens de inspraakavond in Heesch. Het genootschap van hoofdredacteuren liet hun afkeuring hiertegen toendertijd blijken in een brief.
Reden voor het beleid tijdens de informatieavond was onder andere een demonstratie voor het gemeentehuis die flink uit

de hand was gelopen.
Een goed gesprekVorige week heeft het genootschap van hoofdredacteuren een gesprek gehad met de burgemeester van Bernheze en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Tijdens dat gesprek erkende de burgemeester dat het persbeleid anders had gemoeten. Het beleid is inmiddels aangepast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.