Madeleine van Toorenburg draagt een Brabantse jurk op Prinsjesdag

19 september 2016 om 19:17
nl
Prinsjesdag is niet alleen de dag van de miljoenennota, maar ook de de dag die draait om de hoedjes. Behalve voor CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen. Zij steelt de show met een bijzondere jurk van Addy van den Krommenacker. Maandag ging ze hem al passen.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

De jurk die het kamerlid gaat dragen is geïnspireerd door de schilderijen van Jeroen Bosch. Als Madeleine uit het pashokje komt is haar eerste reactie 'schitterend!'. "Dit is echt heel erg mooi. Het valt prachtig en dan die glans. Het is een hele mooie outfit", zegt de politica.
Typisch BrabantsHet is dan ook net alsof je naar de Tuin der Lusten, het beroemdste schilderij van Bosch, kijkt. "Blauw voort de boventoon", zegt Addy. "De kleuren staan Madeleine echt fantastisch. Het is heel vrouwelijk en heel glamorous. Het is ook zo mooi dat er iets prachtigs Brabants in Den Haag komt."
"Dat is ook precies wat ik wilde", zegt Madeleine. "Als je zo'n prachtige modeontwerper in je stad hebt en die laat zich inspireren door Bosch, als je dat mag dragen, dan is dat een hele grote eer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.